Edelmetaal info

Zilver

Zilver is van zichzelf te zacht om het te verwerken als sieraad, daarom worden zilveren sierraden gemaakt van een legering. Zilver word meestal gecombineerd met koper. Zilver mag pas verkocht worden als zilver als het van de beste kwaliteit is dus 1e gehalte en 92.5% zilver. 1e gehalte zilver word ook wel sterling silver genoemt. 

1e Gehalte  (sterling silver)92.5 % zilver 
2e Gehalte83.3 % zilver
3e Gehalte80.0 % zilver
Dit teken word in alle 925 zilveren sieraden gezet 

925

Goud

Goud word opgedeelt in groepen, puur goud is 24 karaats. Sieraden van 24 karaats goud worden bijna niet gemaakt omdat goud een zeer zacht materiaal is. Goud word vaak gecombineerd met koper om het materiaal harder te maken. Echter mag goud pas verkocht worden als goud als er minimaal 58,5% goud in zit (14 karaat). Daarom vind u bij ons alleen gouden sieraden van 14 karaat. 

 8 Karaat33,3 % Goud
14 Karaat58,5 % Goud
18 Karaat75,0 % Goud
20 Karaat83,3 % Goud
22 Karaat91,6 % Goud

Dit teken word in alle 14 karaat sieraden gezet 

585

 

 

 

 

Verispect BV Toezichtbedrijf en kenniscentrum  

Alle juweliers in nederland worden gecontroleerd door Verispect.


Verispect verzorgt – in opdracht van de Rijksoverheid – het toezicht op de naleving van:

  • de metrologische wetgeving (de Metrologiewet);
  • de Wet op de kansspelen; 
  • en de Waarborgwet.

Verispect heeft als belangrijkste functie de bescherming van de consument en het behoeden van de handel tegen fraude en oneerlijke concurrentie. Speerpunt in de bedrijfsvoering van Verispect is daarom het optreden als onafhankelijk, integer en vakkundig technisch toezichtbedrijf.

Daarnaast functioneert Verispect als een breed opererend expertisecentrum voor Rijksoverheid, locale overheden, brancheverenigingen, bedrijven en consumenten.

In Europese samenwerkingsverbanden op het gebied van onder meer metrologische wetgeving, vervult Verispect een belangrijke rol bij de vertegenwoordiging van Nederland.

© 2019 - 2024 tynojuwelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel